Köttbullar i gräddsås

Felix Köttbullar i Gräddsås är en lättlagad och god middag för stora och små. Små delikatessköttbullar i en krämig gräddsås. Bara att värma och servera. Innehåller inga konserveringsmedel.

Tillagning

I kastrull: Värm under försiktig omrörning. Servera gärna med Felix Potatismos och Felix Rårörda Lingon.
I mikrovågsugn: Värm i en skål med lock på hög effekt (max 750 W) 3-4 min. Rör om då och då.

Näringsvärde

100 g portion (280 g)
Energi, kJ 510 1420
Energi, kcal 120 340
Protein, g 6,3 18
Kolhydrater, g 5,4 15
Varav sockerarter, g 2,1 5,9
Fett, g 8,2 23
Varav mättat, g 3,6 10
Motsvarar som salt, g 1,1 3,1

Innehåll

Köttbullar: Nöt- och griskött (68%), lök, potatis, SKUMMJÖLKSPULVER, ströbröd (med VETEMJÖL), salt, köttprotein av nöt, kryddor (bl a koriander), kryddextrakt och rapsolja till stekning. Sås: Vatten, MJÖLK, GRÄDDE, VETEMJÖL, modifierad stärkelse, färgämne (E150c sockerkulör), salt och kryddextrakt. Till Köttbullar i gräddsås har 39% köttbullar använts vilket motsvarar totalt 26% nöt- och griskött.

Tips!

Servera med Felix Potatismos och lingon och du har en god och snabblagad middag.