King Edwardmos

King Edward är en mjölig potatissort som om lätt faller sönder när den kokas. Den passar därför extra bra till potatismos. Den är vit innanför skalet och moset blir därför vitt.

Tillagning

Tips! Önskar du ett fylligare mos går det bra att byta ut en del av vattnet mot mjölk. Smaksätt gärna med mer kryddor och ev. lite matfett. I kastrullKoka upp vattnet, tag bort kastrullen från värmen och vispa ner pulvret. Vattenkokare 4 port: Häll drygt 6 ½ dl kokande vatten i en skål. Vispa ner pulvret från 1 påse i det varma vattnet.I mikrougn, 750W4 port: Vispa ner pulvret från 1 påse i drygt 6 ½ dl vatten. Värm på hög effekt i ca 5 ½ minut. Vispa till mos.

Näringsvärde

250 1430 500
Energi, kcal 60 340 120
Protein, g 1,4 7,9 2,8
Kolhydrater, g 12 70 24
Varav sockerarter, g 0,5 2,8 1,0
Fett, g 0,3 1,6 0,6
Varav mättat, g 0,1 0,5 0,2
Motsvarar som salt, g 0,4 2,4 0,9

Innehåll

Torkad potatis 95%, MJÖLKPULVER, salt, vitamin C, svartpepparextrakt, stabiliseringsmedel (E450, E471) och antioxidationsmedel (E223 SULFIT, E304).

Tips!

Önskar du ett fylligare mos går det bra att byta ut en del av vattnet mot mjölk. Smaksätt gärna med mer kryddor och ev. lite matfett.