Ekologiska Potatisbullar

Svensk ekologisk potatis av hög kvalitet som är riven och tillagad i fin solrosolja för den rätta krispiga smaken

Tillagning

I ugn:
Potatisbullar blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 225° C. Lägg potatisbullarna i en långpanna. Värm mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de är genomvärma och fått fin färg.
Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämpligaste tid och temperatur därför kan skifta något. Mängden potatisbullar påverkar också tillagningstiden.
I stekpanna:
Stek potatisbullarna i lite matfett på svag värme i 10-15 min.

Näringsvärde

100 g portion (220 g)
Energi, kJ 650 1450
Energi, kcal 160 350
Protein, g 2,5 5,5
Kolhydrater, g 22 48
Fett, g 6,0 13
Varav mättat, g 0,6 1,3
Motsvarar som salt, g 1,0 2,2

Innehåll

Svensk potatis*, solrosolja*, torkad potatis*, salt, druvsocker* och svartpeppar*.
*KRAV - ekologisk ingrediens.