Cheddar och Kycklingpaj

Sveriges mest omtyckta matpaj. Felix Finaste Ostpaj Cheddar och Kyckling är gjord på cheddarost i fin kombination med kyckling och sparris som toppas med en örtcreme i ett sprött pajskal. Gjord på färsk grädde och mjölk. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna. Smaklig spis!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): - Värm pajen från fryst. - Tag pajen ur folieformen och lägg den på en tallrik. - Värm den i 3,5 - 4 minuter. - Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: - Värm ugnen till 200°C. - Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen och värm ca. 30 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tips: För att få ett sprödare pajskal rekommenderar vi att pajen värms i vanlig ugn. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj )230 g)
Energi, kJ 1177 2707
Energi, kcal 281 647
Protein, g 11 26
Kolhydrater, g 16 37
Varav sockerarter, g 1,6 3,8
Fett, g 19 44
Varav mättat, g 9,3 21
Motsvarar som salt, g 1,2 2,7

Innehåll

PAJDEG: VETEMJÖL, margarin (raps- och palmolja, vatten, salt, naturlig arom och vitamin A), vatten, ÄGG och salt.
FYLLNING: OST, ÄGG, MJÖLK, tillagad kycklingfilé, GRÄDDE, grön sparris, körsbärstomat, FÄRSKOST, stärkelse, rapsolja, salt, naturlig arom, kryddor (bl.a. vitlök, basilika och persilja) och kryddextrakt.
Till en paj har 9% tillagad kycklingfilé, 8% CHEDDAROST, 6% sparris och 6% körsbärstomat använts.