Bacon & Broccolipaj

Sveriges mest omtyckta matpaj. Felix Bacon och Broccolipaj är en smakrik paj med bacon och broccoli i ett sprött pajskal. Krämig och god fyllning, gjord på färsk grädde och mjölk. Passar bra som en lätt lunch på jobbet eller som snabb middag. Bakad med omsorg i Dalarna med svenska ägg och svenskt kött. Smaklig spis!

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn (800W): Värm pajen från fryst. Tag pajen ur folieformen och lägg på en tallrik. Värm den i ca 3,5 minuter. Låt den vila någon minut innan den serveras. Tillagning i vanlig ugn: Värm ugnen till 200°C. Placera den frysta pajen på en plåt mitt i ugnen. Värm i ca 25 minuter eller tills pajen är genomvarm. Tänk på att effekten mellan olika ugnar/mikrovågsugnar kan variera och därmed även tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g paj (220 g)
Energi, kJ 1084 2410
Energi, kcal 259 580
Protein, g 8,6 19
Kolhydrater, g 17 38
Varav sockerarter, g 1,4 3,2
Fett, g 17 38
Varav mättat, g 7,6 17
Motsvarar som salt, g 1,1 2,4

Innehåll

PAJDEG: VETEMJÖL, margarin (raps- och palmolja, vatten, salt, naturlig arom och vitamin A), vatten, ÄGG och salt.
FYLLNING: ÄGG, MJÖLK, broccoli, GRÄDDE, OST, pressat rökt griskött och rökt bacon (griskött, vatten, salt, druvsocker, konserveringsmedel E250, stabiliseringsmedel E450, antioxidationsmedel E301 och rökarom), vatten, stärkelse, baconarom (salt, arom, maltodextrin och rökarom) och kryddextrakt.
Till en paj har använts 12% broccoli och 7,5% griskött.